text.skipToContent text.skipToNavigation

Stålbyggerdagen – vi må alle dra i samme retning

Den industrielle utviklingen tærer på ressursene og krever omstilling. Stålindustrien står for 7 % av det globale CO2 utslippet, noe som gjør oss til den største CO2 utslippende industrien. Bærekraftige løsninger er helt essensielt for å lykkes i fremtiden og for å sørge for at utslippet blir lavere. Vi inviterte kunder fra stålbyggersegmentet til fagdag med tema bærekraft. På Gardermoen utenfor Oslo fikk deltakere med seg foredrag levert av kompetente fagfolk fra ulike deler av verdikjeden: fra produksjonen av stål til transport ut til kunden. 

Dagen startet med foredrag fra SSAB, ved Fredrik Lindqvist og Erik Haltbakk. De fortalte om produksjonen av fossilfritt stål, fra produksjonsmetode til tidsplan for kommersiell lansering. I tillegg fikk vi en grundig gjennomgang av Andreas Sjøstrøm fra SSAB, vedrørende deres utvalg av hulprofiler, samt hvordan bruk av riktig produkter i konstruksjoner kan sørge for økt lønnsomhet. Avslutningsvis fikk vi en gjennomgang av fordeler og ulemper med kaldformede versus varmforede hulprofiler.

- Vi må benytte stålet bedre, ikke bare benytte bedre stål, Andreas Sjøstrøm, SSAB.

LCA.no AS var tilstede med CEO, Trond Edvardsen. Han gav oss et bedre innblikk i LCA.no, mer om hva en EPD er, miljøpåvirkninger i verdikjeden, samt taksonomi, ESG og sirkulær økonomi. Og oppsummeringen fra foredraget var tydelig: dokumentasjon, verktøy og digitalisering er helt nødvendig. Det samme er fokus på optimalisering og forbedring. Og løsningen - det er samhandling.

- Bare gjennom tett samarbeid mellom kunder og leverandører i hele verdikjeden kan vi nå FNs bærekraftsmål, Trond Edvardsen, LCA.no AS.

Større vektlegging av bærekraft og klimaredusering

Aas- Jackobsen AS, ved Jan Kristian Lygre snakket om bærekraft i prosjektering, med E18 Vestkorridoren, etappe 1 som et konkret eksempel. Her fikk vi vite mer om hvordan det jobbes med tildelingskriterier, krav i konkurransegrunnlag og bonus/ trekk. Lygre sin konklusjonen: bærekraft og klimagassredusering blir betydelig mer vektlagt i prosjekteringer fremover.


Norconsult var tilstede for å gi oss et bedre innblikk i hvordan rådgivere jobber med bærekraftig utvikling. Anders Tømte presenterte nyttig informasjon knyttet til organisering av bærekraftsarbeidet i Norconsult, mulighetene digitalisering gir oss og viktigheten av fleksibilitet og materialbruk.


SWECO, ved Marie Sveen Olsen gav oss en solid innføring i hvordan vi kan få stålkontroll på nye BREEAME- NOR v6.0. Godt valg av stål, optimalisering av mengder, fokus på sporbarhet, sammenligning av EPD`er og en EU-taksonomi som setter press på hele bransjen var noe av det vi fikk vite mer om.

Et felles ansvar

Gjennom Marion Charlier i Arcelor Mittet fikk vi en presentasjon av X-Carb og hvordan Arcelor jobber mot det grønne skiftet. X-Carb er designet for å samle alle Arcelor Mittals reduserte, lav- og nullkarbonprodukter og stålproduksjonsaktiviteter.

IB Andresen ved Kim Nielsen lot oss bli bedre kjent med egen bedrift og hvilke muligheter som kan tilbys her, hvilke bærekraftstiltak de har innført og mer om samarbeidet med Tibnors egen Serviceavdeling. Et samarbeid som genererer flere mulighetene til Tibnors kunder.

Geir Pedersen fra Jotun presenterte fremtidens muligheter med shopprimer. Han gav oss en nærmere innføring i mulighetene Jotun kan tilby innenfor bærekraftige løsninger, fordelene dette gir og hvorfor det er viktig at vi tar et felles ansvar.
 

Tenke utenfor bransjestandard

Tom Wilhelmsen AS, ved Gilberto Enkelin presenterte oss for transportdelen av verdikjeden. Her fikk vi bedre kjennskap til hvordan Tom Wilhelmsen AS har investert i elektriske tippbiler, hva dette har resultert i og hvordan de kontinuerlig jobber med bærekraft innen transport. Kort oppsummert handler det om å finne nye måter å løse samme problemer, og tenke utenfor bransjestandard.

- Vi må alle dra i samme retning, Gilberto Enkeli, Tom Wilhelmsen AS.


Avslutningsvis var det Tibnor AS, ved Svein Johansen som presenterte en oppdatering, både på det generelle stålbildet, lokalt for Norge og mer om hvordan Tibnor fokuserer på bærekraft og hva vi kan tilby kunder.

Fagdagen ble etterfulgt av en hyggelig middag der både kunder og leverandører fikk mulighet til sosialisering og relasjonsbygging. Dagen etter inviterte vi til omvisning ved vårt sentrallager på Eidsvoll, hvor det blant annet ble en gjennomgang av sikkerhet, vårt sortiment og bearbeidingstjenester.

Ann Therese Larsen er prosjektleder for Stålbyggerdagen og er godt fornøyd med dagen. - Ved å samle kunder og samarbeidspartnere til en fagdag skaper vi et forum for utveksling av informasjon, ideèr og erfaringer. Tema bærekraft angår oss alle og gjennom et tettere samarbeid vil vi kunne være i førersete for det grønne skiftet innen stålindustrien. Larsen avslutter.

- Stålbyggerdagen har vært både inspirerende og lærerik. Det er så gøy å se engasjementet til kunder og samarbeidspartnere.

Oppsummeringen etter Stålbyggerdagen: det grønne skiftet har et økende tempo i stålindustrien. Vi er avhengig av at vi alle bidrar og at vi, gjennom tette samarbeid, drar i samme retning for å lykkes. 

Kontakt oss i dag

Vi på Tibnor drives av å utgjøre en forskjell for våre kunder. Sammen gjør vi den nordiske industrien sterkere. Hva kan vi gjøre for deg?

Kontakt oss!
Rask bestilling
Bearbeidingsalternativer

Velg kappetype

Note: Pris for kapping og overflatebehandling vil bli lagt til i handlekurven
Leveransealternativer
Valgt dato Dellevering mulig


Logg inn

Jeg har glemt mitt passord

Det gleder oss at du vil bli kunde hos Tibnor. For at du som bedriftskunde skal kunne handle hos oss må du søke om et kundenummer

Søk om kundekonto hos Tibnor

*Merk deg at Tibnor kun selger til bedriftskunder, dessverre ikke til privatpersoner. Søknader uten et organisasjonsnummer kommer ikke til å behandles.