Rør og profiler

Du som handler rør og profiler til industrien, vil finne alt du trenger hos Tibnor. Du kan være trygg på at det er kvalitetsmateriale. Tibnor eies av SSAB som slo seg sammen med finske Ruukki – en ledende stål –og rørprodusent – høsten 2014. Du får tilgang til støtte og hjelp fra våre spesialister. Hos oss handler du også rør fra Vallourec.

Du har mye å velge blant her. Alt vi lagerfører finner du i vår katalog. Har du behov for andre materialer eller format, så ordner våre selgere det også. Det er bare å ringe, sende e-post eller fyll ut kontaktskjemaet.

Presisjonsrør

Det kalles presisjonsrør fordi toleransene er viktige (rørets tykkelse) og kravet til ytelse er høyt. Presisjonsrør brukes i lett industri, for eksempel til møbler, innredning i butikker og til lagerplasser. Presisjonsrørene er sveiset. Fra Tibnor kjøper du presisjonsrør som har overflatebeskyttelse, men der du selv lager det ytre sjiktet i form av lakk eller krom for eksempel.

  • Skal du lakke rørene? Velg da beiset, som har en overflate fri for glødeskall og liknende.
  • Skal du legge krom på materialet? Da skal du bruke kaldvalset, ikke beiset materiale.


Rørene leveres lett oljede, for ikke å ruste ved lagring og transport. På vårt lager finner du presisjonsstålrør i standardlengder. Kanskje passer andre formater bedre for din produksjon? Da kan vi tilpasse dem før leveranse til deg, så trenger ikke ditt personale å bruke tid på å forberede materialet. Les mer under produksjonstilpasning.

Presisjonsstålrør kan ikke brukes for bærende konstruksjoner i bygninger.

Hulprofiler

Hulprofiler er en annen typer rør. De inngår i gruppen handelsstål og akkurat som bjelker er de laget for å bære mekanisk last, men ikke roterende last (for eksempel i kaggehjul). De brukes ofte av stålbyggere. Det finnes kvadratiske, rektangulære og sirkulære hulprofiler. Det er tverrsnittet man ser på. Det kan du for eksempel se på i vår katalog.

Det finnes både kaldformede og varmformede konstruksjonsrør. I Sverige brukes ofte benevningen KKR for kaldformede konstruksjonsrør, VKR for varmeformede konstruksjonsrør og KCKR for kaldformede sirkulære konstruksjonsrør som sveises sammen. Varmeformede konstruksjonsrør får en smalere og skarpere radius. Generelt er ikke overflater viktige på konstruksjonsrør, siden de brukes malt.

Lagerkatalog 

 

Hent vår lagerkatalog her

Kontakt oss!

Her finner du adresser til

Tibnors kontor og anlegg 

Du kan også sende spørsmål i vårt skjema så svarer vi deg i løpet av kort tid.